HIT GYÜLEKEZETE
2024. 10. 18.
Dunaharaszti gyülekezeti ház alapkőletétele
Az új gyülekezeti ház 250-300 fő befogadására lesz alkalmas

Az elmúlt két év során végzett előkészítő munkálatok eredményeként ez év nyarán megkezdődött Dunaharasztin a 250-300 fő befogadására alkalmas, új gyülekezeti csarnok építése. A közel 900 négyzetméter hasznos alapterülettel rendelkező épület 4100 négyzetméteres, két utcára nyíló teleken, a város szívében, a fő úton helyezkedik el. A közösség történetében mérföldkőnek számító eseményt 2024. október 5-én alapkőletétellel ünnepelte meg a helyi gyülekezet, amin városvezetők, városi- és közintézmények vezetői, helyi vállalkozók is jelen voltak. A beruházás kizárólag a hívek adományaiból valósul meg.

Dunaharaszti Hit Gyülekezete tervrajz

Borbély József, a helyi gyülekezet lelkésze visszaemlékezett a közösség történetére: a kilencvenes évek elején induló imacsoport több lelkész keze alatt gyarapodott, mára pedig már több mint 150 főt számlál. Az 1992 és 1998 közötti időszakban lehetőség nyílt egy Arany János utcai ingatlan megvásárlására, 2012-ben pedig felújításon is átesett az akkori gyülekezeti épület. Nem sokkal ezután azonban már világossá vált, hogy még ez a frissen átalakított ház is szűknek bizonyul az időközben egyre növekvő közösség számára, ezért is került sor a jelenlegi beruházásra. 

Az új gyülekezeti csarnok építése elsősorban a jelenlegi gyülekezeti igények kiszolgálását célozza, de ezen túl egy jövőbe mutató reményteljes kilépés is a további fejlődés és a növekedés reményében. Az új gyülekezeti ház célja, hogy több generáción keresztül tudja majd Isten munkáját szolgálni, egy olyan hellyé váljon, ahol Isten Igéjét a körülményektől függetlenül, megalkuvás nélkül hirdethetik majd.

Dunaharaszti Hit Gyülekezete, alapkőletétel

Az alapkőben elhelyezett időkapszulába éppen ezért a bölcs építőmester példázata került a Máté evangéliuma 7. részének 24-27 verseiből.

Valaki azért hallja én tőlem e beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonlítom azt a bölcs emberhez, aki a kősziklára építette az ő házát: És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; de nem dőlt össze: mert a kősziklára építtetett. És valaki hallja én tőlem e beszédeket, és nem cselekszi meg azokat, hasonlatos lesz a bolond emberhez, aki a fövényre építette házát: És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; és összeomlott: és nagy lett annak romlása. - Máté 7:24-27

Dunaharaszti Hit Gyülekezete, alapkőletétel

Petrőcz László, a Hit Gyülekezete Országos Lelkészi Hivatalának vezetője a helyi gyülekezetek és a helyi városvezetés kölcsönös együttműködésének és partneri viszonyának fontosságát hangsúlyozta ünnepi beszédében. Hiszen a gyülekezet és a városvezetés célja közös: az adott település fejlődésének biztosítása, jól működő intézmények és szociális ellátás biztosítása, kulturális események szervezése. Mint mondta: 

A város jólétének szem előtt tartása olyan bibliai alapelv, amely mellett a közösségünk elkötelezte magát.

Dunaharaszti Hit Gyülekezete, alapkőletétel

Dunaharaszti városvezetése nevében Kiss Gergely jegyző szólalt fel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a beruházás során mindvégig zökkenőmentes volt a két intézmény kapcsolata, hangot adott az önkormányzat örömteli várakozásának az építkezéssel és annak kimenetelével kapcsolatban, lévén, hogy a városkép egy modern, ikonikus épülettel fog gazdagodni az új gyülekezeti házzal, mely épület nem csak hitéleti célokat, hanem a város egészének a fejlődését is szolgálja majd.

Dunaharaszti Hit Gyülekezete, alapkőletétel

Az építkezés még zajlik és örömmel veszik az adományokat az alábbi bankszámlaszámon: 
Hit Gyülekezete: 11742180-20073747-00000000
Közlemény: Dunaharaszti gyülekezeti ház építkezés

Látogass el a Dunaharaszti Hit Gyülekezete istentiszteleteire: 

https://www.hit.hu/gyulekezet/dunaharaszti

Dunaharaszti gyülekezeti ház építkezés

 

Aktuális híreink