HIT GYÜLEKEZETE
2024. 09. 13.
A HISZ 2024 évi tanévkezdési támogatási akciója
Több mint 400 gyermek részére juttatottak el iskolaszereket, füzeteket, új iskolatáskákat

Gyülekezetünk szeretetszolgálata, hasonlóan az előző évekhez, megkönnyítve az iskolakezdést, több mint 400 gyermek részére juttatott el általános iskolákba iskolaszerekkel, füzetekkel megtöltött új iskolatáskákat. A táskák mellett több esetben az iskolák részére is hagytak több ezer „tartalékfüzetet”, tolltartót és más felszerelést is.

A gyülekezet által fenntartott magyi Palásti László Általános Iskola és Óvoda, a nyíregyházi Bethlen Gábor Iskola és Óvoda, a salgótarjáni Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola, a pécsi Sztárai Mihály Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola mellett több világi Intézménynek is adományozott a HISZ. Többek között Tapolca, és Hatvan város területén, illetve Pécs körzetében: Sáss, Endrőcz, Nyugodtszenterzsébet, Kölked és Hobol településeken segítve a rászoruló gyerekeket.

Budapesten elsősorban beiskolázási készpénz támogatással, illetve folyamatos, egész tanévre szóló étkezési díj átvállalással segítettek.

A külhoni magyarok felé érzett felelősségvállalás miatt 40 elsőosztályos gyerek részére vittek ki Beregszászra iskolakezdésre iskolatáska csomagot, élelmiszert, ruhákat, lábbelit.
A HISZ idei tanévkezdési, tanév támogatási programja meghaladja az 5 millió forintot.
Minden segítséget, hozzájárulást nagyon köszönünk! (https://hisz.hu/)

Aktuális híreink